Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2014 16:51 - Днес прочетох новина ! А Вие чували ли сте ?
Автор: learningtogether Категория: Новини   
Прочетен: 3539 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 13.02.2014 18:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 София. ПП „Нова България“ реализира учредителното си събрание за 5000 лева, съобщиха от пресцентъра на новата партия. ПП „Нова България“ е първата политическа формация, създадена в социалните мрежи, като има за цел да се бори за необходимата промяна с прозрачността на електронни проекти и със „Системна стратегия за ускорен икономически растеж“. „В това блато, в което влизам, цялата работа ще върша с достойнство”, заяви след избирането си председателят на партията д-р инж. Ивайло Симеонов. На учредителното събрание са дошли да подкрепят началото на партията граждани, които преди няколко месеца пожелаха Фейсбук платформата „Политическа Промяна Сега“ да се превърне в политическа организация. 
516 делегати гласуваха приемането на устава на ПП „Нова България“ и избора на д-р инж. Ивайло Симеонов за председател на партията. Той е преподавател по „Мениджмънт на високите технологии“ в Технически университет – София. Създател на представителството на студентските съвети и председател на синдикалната организация в Технически университет. Ивайло Симеонов е визионер и технократ с огромен брой реализирани социални, обществени и предприемачески каузи и проекти. В биографията му присъстват и множество научни публикации, обединени от една основна концепция – иновациите. За заместник-председатели на ПП „Нова България“ бяха избрани Иван Георгиев, Боряна Пенева, Радослав Кавалджиев-Роро и Андрея Щерев.
Заместник-председателят по международната дейност Иван Георгиев представи и най-новият инструмент на промяната, патентовано на името на ПП „Нова България“ – мобилно приложение, което за пръв път ще даде достъп до пълни и реални социологически данни за страната, за да се даде възможност за прозрачност при общественото гласуване. То е разработено от млади, интелигентни българи, технократи от гр. Варна, които са едни от многото, припознали себе си в каузата на организаторите още от самото начало на движението в мрежата. „В България има 7 млн. души. Българите в чужбина са близо 3 млн. Това приложение, което дава възможност всички българи да бъдат заедно, да бъдат чути, без да бъде подменян резултатът от техния глас”, каза Георгиев. Това приложение е поредният метод за фактическа борба със статуквото, осъществен от организаторите. Корупционната карта на България, страницата и блогът на „Политическа Промяна Сега“ и благотворителната кампания „Holiday Heroes“ поставиха началото, а ПП „Нова България“ се превръща в една обединителна сила. Освен иновативност и нови технологии, партията обещава сериозност и професионализъм и в политическо отношение, заявка за промяната, която ще настъпи със „Системна стратегия за ускорен икономически растеж“. 
Цялото събрание се излъчваше на живо онлайн и беше отразено в социалните мрежи. Така от ПП „Нова България“ напомниха за своя основен приоритет – ефективност чрез прозрачност.
Регионалните представители на новата партия са: Северозападен регион – Даниела Савовска , гр. Враца; Югозападен регион – Здравко Лесичков, гр. София; Северен централен регион – Иван Николов, гр. Русе; Южен Централен регион – Иван Черкезов, гр. Кърджали; Североизточен регион – Валентин Чиков, гр. Варна; Югоизточен регион – Антон Николов, Стара Загора.

Материалът е от агенция Фокус

Прочетох и някои неща в повече за тази партия. Понравиха ми се откритостта и ясните цели. Не прилича на познатото ни досега и наистина направеното, а то се вижда ясно всичко, дава възможните доказателства.

Е, хаирлия да е !

Дават ни една надежда и аз им вярвам - засега !
Защото трябва да има ясен път пред нас!
Не в безпътицата или вярата в неясни политически субекти и неназовани цели.
Не с тези, които са свикнали със статуквото!
Защото е нужна промяна!
Докато все още сме достатъчно живи и можем да почувстваме разликата. 

Прочетете и Вие на http://www.novabulgaria.bg/
http://www.politicalchangenow.bg/




Гласувай:
9



1. dmcat - хе-хе-хе ,наивник
09.02.2014 16:57
http://dmcat.blog.bg/politika/2014/02/09/uchrediava-se-nova-partiia-quot-nova-bylgariia-quot.1236840
цитирай
2. learningtogether - Знаеш ли дмкат, ...
09.02.2014 17:07
седим си в блатото, студено е, мирише, няма много какво да се яде.
Не ни харесва! А на някои може би - да?!
Искаме промяна, ... или може би вече не вярваме ?!
Но не можем сами нищо да направим. Тогава ???
Има много нови субекти на политическата сцена.
На кого да повярваш? Някои се страхуват дори да повярват на някого,
други припознават техните си, само че преоблечени в нова премяна,
изпратени там да заблуждават и объркват хората - виж например Бареков,
автора на Костинбродската афера.
Много са, но аз не съм повярвал досега, не и с лекота, не и без доводи!
Прочетете им програмата целите, устава, всички материали са в интернет,
няма нищо покрито - е , виждал ли си нещо по ясно и прозрачно ???
Да, много от нас на никого не вярват, макар че в блатото не им харесва.
Ами тогава ?
цитирай
3. dmcat - никой не може да направи това ,което
09.02.2014 17:33
learningtogether написа:
седим си в блатото, студено е, мирише, няма много какво да се яде.
Не ни харесва! А на някои може би - да?!
Искаме промяна, ... или може би вече не вярваме ?!
Но не можем сами нищо да направим. Тогава ???
Има много нови субекти на политическата сцена.
На кого да повярваш? Някои се страхуват дори да повярват на някого,
други припознават техните си, само че преоблечени в нова премяна,
изпратени там да заблуждават и объркват хората - виж например Бареков,
автора на Костинбродската афера.
Много са, но аз не съм повярвал досега, не и с лекота, не и без доводи!
Прочетете им програмата целите, устава, всички материали са в интернет,
няма нищо покрито - е , виждал ли си нещо по ясно и прозрачно ???
Да, много от нас на никого не вярват, макар че в блатото не им харесва.
Ами тогава ?

нашата партия може да ви ОБЕЩАЕ.
познато ти е ,мисля... а ако ни трябват наркопроизводители и наркотрафиканти за водачи имаме си и наши -с лопата да ги ринеш.
Но приходите за тях,а дрогата за нас да гледаме тъпо към светиня им. Що първо не позволят със закон на българите сами да си отглеждат марихуана и да си я шъткат на когото искат и ето ти богата нация без партийни '''гениий'' от тук до САЩ.
цитирай
4. learningtogether - Сори, пропуснал съм нещо важно!
09.02.2014 17:46
Четох няколко материала за събитието и съм пропуснал да напиша нещо важно от тях (съдържа програмните цели на партията):

"Създадохме над 60 регионални фейсбук страници и от самото начало си казахме, че всичко ще се случва под светлините на прожекторите, не в чекмеджета и папки. Помни миналото – създай бъдеще – това е първото, което решихме да поставим като слоган на „Нова България”. От много време насам, се опитват да ни разделят по всякакъв начин, да ни конфронтират, но ние показахме, че можем да бъдем заедно. Искам да заявя основните цели на ПП „Нова България”: повишаване на качеството на живот; защита на правата на всеки; реформи в здравеопазването; реформи в образованието и насърчаване на културата и изкуствата; изграждане на предвидима институционална страна; привличане на инвестиции; участие на гражданското общество в управлението на държавата; премахване на корупцията – ние вече създадохме един такъв инструмент – Корупционна карта на България; създаване на условия за професионална реализация на младите; намаляване на бюрокрацията на всички нива, въвеждане на електронно правителство; Закон за лустрацията; достойно заплащане, отговарящо на положения труд.
"Няма да заформяме затворени ядра на ръководството. Веднъж издъним ли се, край с този проект, заявявам го най-отговорно", Роро Кавалджиев, каза един от инициаторите.

Материалът е от агенция Фокус
цитирай
5. learningtogether - @ 3. дмкат,
09.02.2014 18:18
Виждали сме ги много, които проповядват, че всички са маскари - сиреч, това,че аз, че наште са маскари си е нещо съвсем нормално!!! Ако пък някой казва, че нищо не може да се направи, не е ли той просто доволен от статуквото, то просто го устройва. Ако не, пътища има, и начини има, да се промени нещо. Не всичко на един път, не отведнъж и не навсякъде. Но природен закон е, че всичко се променя, подлежи на промяна. Обречени на неуспех са тези, които искат да го задържат завеки. Няма да го променят на първо място тези, които не искат, тези които са доволни от настоящето. Няма да го променят и много други, които вече не са го направили, когато са имали възможност, не че втория шанс е безнадежден (но трети - в никакъв случай, камо ли стотен). Ще го променят тези, които носят в себе си промяната. За мен е и трудно и лесно да ги различа - особено в сравнение с много други.
А да се твърди, че ти си това, в което си обвинен - не струва!
И да се избере точно престъпник да свърши една политическа работа, да учреди партия (както ти твърдиш???), при наличие на стотици милиони други американци - види ми се смешно.
Това може да го повярва само тоя дето е от "всички са маскари".
А междувпрочем - има ги и такива!!!
цитирай
6. анонимен - ТЯ, НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА
11.02.2014 11:54
И като прагматик се моля, тази надежда да бъде ПРЕДПОСЛЕДНА, защото ако случайно и тази надежда умре,
да ни остане поне някакава ПОСЛЕДНА надежда ! :)
цитирай
7. learningtogether - Ами то не е до надежда!
13.02.2014 17:43
Това са изпълнителски кадри (на волята на избралите ги).
Половин-един мандат - и ако не върши работа, сменяш !
Поне така трябва да е !!!
цитирай
8. demograph - Бъдте търпеливи - истинските промени се случват бавно
17.03.2014 18:39
И тогава са истински.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: learningtogether
Категория: Други
Прочетен: 86805
Постинги: 56
Коментари: 195
Гласове: 2719
Архив