Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2014 17:17 - Програмата максимум на "Атака". А дали е възможна?
Автор: learningtogether Категория: Новини   
Прочетен: 3195 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 19.02.2014 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Парламентарната група на "Атака" внася в Народното събрание десет предложения за законодателни промени и проекти на декларации. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Волен Сидеров. Той подчерта, че предложенията са истинските национално отговорни решения и ги изброи: 1. Да паднат новините на турски език; 2. Да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти; 3. Декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за възродителния процес; 4. Да се признае геноцидът над българите в Османската империя; 5. Да се въведе 0% ДДС върху лекарства и учебници; 6. Да се премахне плоският данък; 7. Да се развалят договорите с ЕРП-ата; 8. Да се развалят договорите за концесия на злато; 9.Поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв.; 10. Поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската. Ако не бъдат приети тези предложения, ще направим нашите заключения и те няма да бъдат ласкателни за този парламент и неговата конфигурация, и ще вземем решение дали да бъдем част от този парламент или не, обяви Сидеров. На въпрос дали предсрочни избори са решение, той отговори, че това е вариант, но за да има предсрочни избори, трябва правителството да подаде оставка, парламентът не може да се саморазтури. Попитан дали тези предложения са с цел затягане на партийните редици, той заяви, че те са принципна позиция на "Атака" от години. Попитан дали се притеснява от провокации днес по време на организираното от "Атака" шествие в памет на Васил Левски, Волен Сидеров отбеляза, че от партията са взели мерки. Ще вземем всички мерки като организация да не допуснем да бъдем провокирани от някого, но няма как да спрем групи, ако МВР ги остави да се смесват, отговорността ще е изцяло на вътрешното министерство, заяви той. Постът на вътрешен министър би трябвало да бъде в ръцете на "Атака" и тогава само ще има сигурност и ред по улиците на България, каза още Волен Сидеров. Сидеров съобщи, че от групата внасят и предложение за промяна в Закона за вероизповеданията, с която щял да се реши въпросът с претенциите на мюфтийството за сгради и имоти.
Източник: БТА
  И пак се питам, възможно ли е да се постигне такова споразумение? Не са ли голяма част от исканията твърде радикални, за да са осъществими?


А ако не са - тогава какво ???

 



Гласувай:
7



1. learningtogether - Сори,
19.02.2014 17:23
Няма ми голяма част от постинга.
Просто не се появява!
цитирай
2. learningtogether - Е,
19.02.2014 17:31
Трябваше да изтрия всички нови редове и ... ето го !
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздрав!
20.02.2014 06:52
Тези от Атака за нищо не стават. Пълно разминаване между думи и дела, защото сърцата им са съветски, а от това произтича диктатура и терор. Използват красиви думички и обещания, за да се докопат до властта... Но по делата ще ги познаете :)))
цитирай
4. learningtogether - Прав си,
20.02.2014 13:52
Тъкмо си мислех, че трябва да добавя отговора си на последния въпрос от поста:
Искат договорка (а защо не министерски пост), искат да бутнат правителството, или
искат да си направят реклама.
Прав си: само по делата ще ги познаем !
цитирай
5. анонимен - Това нищожество, играейки ролята на български Гьобелс
23.02.2014 13:00
е изпаднал в пълна безизходица и вече играе ва-банк, предварително знаейки, че е невъзможно "хем ... в ..... , хем душата в рая".
Но това са последни напъни на безпомощно /само/внушение, че продължава да е "средният пръст" в Парламента.
цитирай
6. learningtogether - Дали повечето хора ...
23.02.2014 13:35
Дали повечето хора ще осъзнаят доколко са възможни обещанията на любимите им политици и до какво може да доведат евентуалните опити за изпълнение на не съвсем читави обещания. Май много наши сънародници ще излезнат върли любители на една пиеса от Дарио Фо - "Няма да платим". Там е същински "рай", хората на тумби превземат супермаркетите, пазаруват и не плащат!!! Абе революция, та дрънка! А когато се изпразнят супермаркетите - ТОГАВА КАКВО???
цитирай
7. анонимен - Не мисля,
02.03.2014 11:21
че сериозен човек приема "Атака" и Сидеров сериозно:)
цитирай
8. learningtogether - E,
02.03.2014 11:42
написаното по-горе точно това трябва да означава.
Но има и не толкова фрапиращи случаи:
обещания, които няма как да станат,
а много от нас им се връзват,
или просто искат да напазаруват, а след това:
"Няма да платим!"
цитирай
9. kostadin - че сериозен човек приема "...
09.04.2014 18:03
angpiskova написа:
че сериозен човек приема "Атака" и Сидеров сериозно:)

Ама ти можеш ли да мислиш?
ЕС иска да направи минималната заплата 450 евро Може би Сидеров е напълно прав ААААААА?
цитирай
10. learningtogether - @ 9. Ами помисли и ти !
09.04.2014 18:30
Управляващите обещаха уж мин заплата 340 лв, а пък я направиха само 320 (повишение 2-3 седмици преди изборите не се брои - защото важното е не какво обещаваш преди изборите, а какво даваш). Някакви си 20 лева разлика ! И точно в това е проблема. Кой ще ги даде тия пари ? Аз не съм чувал ЕС да обещава това, да финансира тези заплати - последното е абсолютно сигурно. Кой ще ги финансира тогава ? Или ще стане като с тока, намалихме го, ама няма кой да плати дълговете на НЕК (и не само) много скоро след това ! Защото принципите на всеки възрастен човек е сам да си изкарва парите. Не че не може да се бори за по-добро, но адекватно(!) заплащане. Но обещание за повишение, без да се отчита какво ще се даде срещу това, а просто на калпак ми прилича все повече на ситуацията на бебе, което плаче като види майка си - явно иска нещо, и тя дава. Според мен обаче е инфантилно да се поставяме в така описаната ситуация. Възрастния човек заработва сам и тогава може да се бори за заплащане за това, което е дал/произвел. И ... стига сме се борили за безплатен обяд, няма как да стане !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: learningtogether
Категория: Други
Прочетен: 86790
Постинги: 56
Коментари: 195
Гласове: 2719
Архив