Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2014 19:40 - България се движи напред! България се развива към по-добро!
Автор: learningtogether Категория: Технологии   
Прочетен: 2785 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 19.11.2014 21:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Физикът Тео: Не работя за признание, а за удовлетворение На днешното заседание правителството реши да предостави на Община Казанлък безвъзмездно двуетажен учебен корпус, който да се ползва от Професионалната гимназия "Иван Хаджиенов" в града, за създаването на школа по физика

"Никога в живота си не съм работил за признание, винаги съм работил за удовлетворение", каза учителят по физика и ръководител на школата в Казанлък за физика и астрономия Теодосий Теодосиев, който срещу скромна учителска заплата в лоши условия подготвя златни медалисти.

На днешното заседание правителството реши да предостави на Община Казанлък безвъзмездно двуетажен учебен корпус, който да се ползва от Професионалната гимназия "Иван Хаджиенов" в града, за създаването на школа по физика.

Материалната база ще бъде ползвана от уникалната школа по физика, създадена от учителя Теодосий Теодосиев.

Тя функционира вече 35 години и за този период нейните възпитаници са донесли много златни медали за България от международни олимпиади и конкурси.

Ангажимент за осигуряването на подходящи условия за развитие на талантите пое лично министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с Теодосий Теодосиев и с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова на 14 ноември 2014 г.

"Явно е било необходимо ходенето по мъките, за да се стигне до катарзис и всичко да стане. Не е било толкова страшно", заяви Тео и даде пример с китайците:

"Защо китайците печелят във всичко?", попита риторично и отговори: "Мизерията ги движи. И аз мисля, че ако всичко ни стане наред, няма вече да сме толкова добри. Аз не смятам, че американците са глупави, просто нямат стимула на китайците", каза с усмивка Теодосиев.

Източник: БГНЕС    

Кампанията за подпомагане на този голям български просветител се увенча с успех ! Ето един случай, когато трябва да поздравим управляващите за навременната и точна реакция! Нека винаги така да помагат, да откликват на най-приоритетните нужди!  И нека това не е един изолиран случай! Може още много да се постигне, ако се върви в правилната посока, ако се преследва правилната цел! (б.а.)



Гласувай:
8



1. getmans1 - Ако това е национализъм то ...
19.11.2014 21:10
... то, моите поздравление за това.
Колчем чуя за този човек, настръхвам така както слушам „Излязъл е Делю хайдутин“
цитирай
2. learningtogether - @ 1. Ами че,
19.11.2014 21:19
... нормален човек, като повечето от нас.
Но това, което прави не е в рамките на "нормалното", както ние сме свикнали.
Много малко са, единици са хора като него!
Затова мога да кажа - Голям Човек е !
Поздравления и на теб.
цитирай
3. gmihov - нужно и разумно е!
20.11.2014 07:55
Нужно и разумно е да се помага на знаещите и можещите.Те изграждат пътя, които води към рая.
Помощта на незнаещи, не можещите и не желаещи да се трудят, без да им се помага знания да получават и труд да полагат е път към ада.
Привет за помощта от страна на правителството, но трябва в храма, за знание , който е изградил УЧИТЕЛЯТ ТЕОДОСИЕВ да не се допусни да влезне, завистта, алчността и некадърността, които дърпат човешкия прогрес към пропаст.
Трудно му е било на УЧИТЕЛЯТ ТЕОДОСИЕВ до сега ..Да му пожелаем тези, които помощта дават, акъл да не му раздяват и нови трудности да не му създават.
цитирай
4. learningtogether - @ 3. Привет,
20.11.2014 10:25
Напълно съм съгласен с теб!
Но аз вярвам в Теодосиев, той ще се справи!
цитирай
5. gmihov - Теодосиев!
22.11.2014 09:00
Той се е справил и без корист чудо направил. За бъдещето е важно тези, които ще му помагат и тези ,които делото му ще продължат, добре да го разберат, корист в своя полза да не проявят и стореното добро да не омърсят.
цитирай
6. learningtogether - @ 5.
22.11.2014 11:18
Прав си :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: learningtogether
Категория: Други
Прочетен: 86797
Постинги: 56
Коментари: 195
Гласове: 2719
Архив