Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 18:58 - Британци разбиха врати, за да влязат в апартаментите си в Банско
Автор: learningtogether Категория: Други   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.03.2010 19:02


Те са измамени с над 6 млн. лири от некоректен инвеститор при закупуването на апартаменти, до които не ги допускат вече втора година

70 британски семейства влязоха на сила във владение на имотите си в хотел "Четири сезона" в Банско, след като двама ключари разбиха патроните на заключените врати на комплекса.

Решението за акцията е било взето от британците на общо събрание по Закона за етажната собственост.

Британците са измамени с над 6 млн. лири от некоректен инвеститор при закупуването на луксозни апартаменти в хотела. Сделките са сключени преди две години, но досега собствениците не са успели да влязат в тях.

Един от тях, Пол Хасел, коментира: "От доста време местните общински власти - съд и прокуратура, не искат да изслушат нашите проблеми. Ние сме собственици с нотариални актове и пълни права на собственици, но ни се отказва достъп, тъй като в съда нашето право на собственост се оспорва. Ние нямаме нищо общо с тези спорове, заплатили сме сумите, местните данъци и такси и искаме да ползваме собствеността си."

Преди да влязат в апартаментите си, британците издигнаха плакати: "Европа ще узнае за имотната мафия в България" и "България е член на ЕС, разложката прокуратура - не".

Британските семейства са купили едно- и двустайните апартаменти чрез лондонската агенция "Рокарч истейтс" чрез инвеститорката Ренета Качъшка.

Тя била в сдружение с Надя Събева, за която се смята, че тайно е прехвърлила 29 от апартаментите, плюс ресторант, басейн, спа център, конферентна зала и 30 паркоместа на българската компания "Зеком" за минимална част от реалната им цена.

От българската компания отказват да са виновни и да са извършили нещо нередно. Говорител на фирмата твърди, че тя е платила за апартаментите "в съответствие с българските закони".

По случая се води наказателно и гражданско производство в Районния съд в Разлог и в Окръжния съд в Благоевград.

http://www.vesti.bg/




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: learningtogether
Категория: Други
Прочетен: 87343
Постинги: 56
Коментари: 195
Гласове: 2719
Архив