Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2012 23:55 - Добрата новина ... е новина и то добра !
Автор: learningtogether Категория: Други   
Прочетен: 1367 Коментари: 4 Гласове:
6



И България остави своята следа в автомобилостроенето Във всеки 8 от 10 автомобила в Европа има електроника, създадена у нас  В началото на тази година България сбъдна една своя съкровена мечта (за пореден път) - да произвежда автомобили. Колите не са български, а китайски - на автогиганта Great Wall, но пък са достъпни и най-важното - сглобяват ги наши специалисти, на наша територия.


Малко известен обаче е факта, че в България се създават и редица компоненти за световноизвестни марки като BMW, Audi, VW, Ford, Mercedes-Benz, Opel, Skoda, Renault, Smart и др.

Компанията Johnson Controls например има развоен център в София, който вече 10 години създава електроника за автомобилите на марки като BMW, Ford, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Renault и Smart. Става дума за високотехнологични разработки, създадени от български специалисти, като инструментални табла, дисплеи, "head-up” дисплеи и други интериорни електронни продукти.

Най-новите разработки на българските автомобилни инженери и програмисти на софтуер за вградени системи от Johnson Controls бяха представени в Европейската нощ на музеите тази събота в Националния политехнически музей, като те ще останат част от постоянната експозиция в музея.

В Русе пък се произвеждат части за двигателите на марки като Renault, Dacia, Audi и BMW, а в другия край на България - Смолян, произвеждаме осветителни и електронни системи за автомобилите на Audi, Suzuki, BMW, Skoda, VW и други световноизвестни марки.

В софийското село Мусачево вече няколко месеца работи фабриката на южноафриканския производител на кожени елементи за автомобилната индустрия ALC, в която се шият кожени тапицерии за моделите Серия 5 и Серия 7 на BMW.

В България не само създаваме компоненти за световноизвестни марки автомобили, но и произвеждаме машини, които работят във фабриките на марки като VW и Audi.

Машините, произведени в завод "Илинден", се използват и за производството на детайли за водещи автомобилни компании като VW, Audi, GM, Ford, Peugeot, Citroen, Harley Davidson и др. 

Снимки на създадените в България компоненти вижте в Automedia.bg

По материал от dnes.bg
 




Гласувай:
6



1. анонимен - Това да се чува!
25.05.2012 08:58
Има и добри новини, но се губят при "превода"... ;)))
цитирай
2. learningtogether - Случват се такива работи
25.05.2012 12:29
Случват се такива работи, в чий интерес са не знам.
Такива ни "преводачите", такова ни положението.
цитирай
3. batogo - !!!:)))
13.08.2013 19:33
Ето такава информация трябва да се популяризира, за да знаем своя принос и да поддържаме националното си самочувствие. Поздрав!
цитирай
4. learningtogether - @ 3. batogo
13.08.2013 20:08
Благодаря ти!
Когато повече хора го правят резултат ще има !
Вярвам го !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: learningtogether
Категория: Други
Прочетен: 86870
Постинги: 56
Коментари: 195
Гласове: 2719
Архив