Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 16:28 - За Класата, за Кастите и за Модераторите на първо място и най-сетне за Първа страница !
Автор: learningtogether Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2936 Коментари: 11 Гласове:
17

Последна промяна: 22.04.2012 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Макар че нямам ценз за следното ще се опитам да поразсъждавам J.

В блога често текат спорове кой е достоен и кой не е. Кой е писател, поет, публицист, критикар и кой не е. Кой е голям писател, кой е голям човек  и ... кой е трол и кой (му) е още по-голям (в к’вото си искаш отношение).

Според мен, блога като замисъл е място за всички които искат да са тук, независимо колко са способни, ерудирани или интересни, ако и спазват естествено поне елементарни правила, дори и тези, които не се мислят за елементарни J.  Интересното за едни не е интересно за други (все с познати неща ви занимавам). И ако трябва да има някакво класиране по медали, то не е ли достатъчно да погледнем най-напред броя прочитания, брой гласове за постинг, (чак тогава според мен) броя коментари (защото иначе някой трябва да ги чете и да им слага по един знак „+” или „-„).  Последното си е неприятна математика, но като цяло върши работа. И не на последно място са критериите, Същностно и Неотменимо Субективни, кои постинги трябва да са на първа страница и кои не!

И за да намалеят споровете, все повече се убеждавам, че трябва да обособим в блога отдели за майстори (които аз с удоволствие ще чета !), отдел за напреднали, отдел за посредствени (където естествено няма да има никой J), отдел за начинаещи и, разбира се, предучилищна забавачница, за да има къде да пиша и Аз. Последната ще е много полезна и когато се налага някой да бъде въдворен там J.

А ако някои не спазват и елементарни човешки правила, и то системно, не ми е съвсем ясно защо модераторите не могат (или не искат) да се справят с проблема. А не могат да се справят и с проблема за посещаемост/читаемост на сайта, нали?!

Ако все пак искат да ме попитат как? ...

 




Гласувай:
17



1. learningtogether - Ако все пак искате да ме попитате как? ...
22.04.2012 19:40
- пишете ми, може и на ЛС!
Ще ви кажа повече неща, отколкото очаквате.
цитирай
2. 4aiotgluhar4e - Замислих се и стигнах до извода, че ...
22.04.2012 19:58
Замислих се и стигнах до извода, че отговорът е в твоя ник. По-точно в това, че не пълним със съдържание това learning together. Мразя обобщенията, но все пак опитът ми показва, че като цяло българите не следят какво прави другия, за да се поучат от него, а за да вземот повод за оплюване, подигравки, унижения... Въпрос на национална култура, струва ми се. И на историческа съдба. Когато си подтискан, поробван и унижаван, си възстановяваш човешкото достойноство, като унижаваш по-слабия. Или който ти падне, но да е безопасно.
Това не е от сега, за съжаление. Винаги е било така, просто Интернет увеличава и фокусира образите. За доказателство - шопския фолклор: "Я не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле.", "Не знам как е, ама и така не е!", "Бий, за да те уважават."

Поздрави за позицията!
цитирай
3. learningtogether - @ 2. Много добре казано !
22.04.2012 20:04
Един наистина добър анализ !
И все пак, малко по малко като че ли успяваме да се поучим, ... да научим, ... да разбираме - когато сме се потрудили достатъчно.
А с някои хора и чудесно се разбираме :)))
цитирай
4. panazea - Привет !
23.04.2012 14:59
Много добре казано !
цитирай
5. learningtogether - @ 4. Привет
23.04.2012 15:34
Радвам се, че споделяш мнението ми !
цитирай
6. анонимен - Приеми и моите поздрави
23.04.2012 20:37
Добри предложения, но няма как да се осъществят. От техническа и финансова гледна точка. Всъщност, отношението към хората се гради и на наличието на първи 7 години.
цитирай
7. learningtogether - @ 6. Все си мисля, че
23.04.2012 21:41
поне нещичко може да се осъществи. То има и още за казване/идеи по темата.
А ако сме пропуснали някои години от живота си, все се надявам, че могат да бъдат наваксани :)))
цитирай
8. saadi - Добавете J
23.04.2012 23:39
раздел за гении J , за да има къде да пиша и аз J
Поздрави J
цитирай
9. learningtogether - @ 8. Хм, то ...
24.04.2012 07:20
Отначало мислех, че непременно трябва да има и раздел за гении.
Но започнах да размислям. Арената ще опустее :)),
... което пък може да е за добро!
цитирай
10. pevetsa - Мдаааа, съжалявам приятелю, но тук си е така от край време, ... нищо ново под слънцето :( Не се задълбочавай, доколкото успееш :)
24.04.2012 14:08
Еклесиаст 1:3-9
3 Каква полза за човека от всичкия му труд В който се труди под слънцето?
4 Едно поколение преминава, и друго поколение дохожда; А земята вечно стои.
5 Също и слънцето изгрява, и слънцето захожда, И бърза да отива към мястото гдето трябва да изгрява.
6 Вятърът отива към юг, И се връща към север; Вятърът постоянно обикаля в отиването си, И пак се връща в своите кръгообращения.
7 Всичките реки се вливат в морето, И пак морето не се напълня; На мястото гдето отиват реките, Там те непрестанно отиват.
8 Всичките неща са досадни, - Човек не може да изкаже до колко; Окото не се насища с гледане, Нито се напълня ухото със слушане.
9 Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И няма нищо ново под слънцето.
цитирай
11. learningtogether - @ 10. Благодаря ти за Словото!
24.04.2012 18:16
Това си е сигурно един предъвкван проблем, щом още в Библията е казано (почти) всичко :)) Мъдри са думите на Създателя й за тогова, който иска да почерпи и да се поучи. И все пак има какво да се направи, защото не е единствената ни цел да завършим вполне кръговрата си на и в Земята.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: learningtogether
Категория: Други
Прочетен: 87406
Постинги: 56
Коментари: 195
Гласове: 2719
Архив